De eerste wedstrijden

Het marathonseizoen is alweer 5 wedstrijden oud, de hoogste tijd om u een overzicht te geven van de afgelopen wedstrijden.

Amsterdam

De eerste wedstrijd is altijd een lastige… Waar sta ik? Heb ik wel genoeg getraind? Een hoop nieuwe meiden in het peloton, wie is wie en iedereen heeft een ander pak aan dan vorig jaar?! Dat gevoel gaf een nerveuze wedstrijd die pas in de finale spannend werd voor het publiek. Floor goed van voren in de sprinttrein… Dan een enorme valpartij, 1/3 van de dames liggen op het ijs en Lianne helaas daarbij. De wedstrijd wordt opnieuw gestart met nog maar 13 ronden te gaan. Even de ergste schrik uit de benen en meteen knallen! Simone sprint knap naar een 15e plek, de andere meiden finishen netjes in het peloton. Een mooie uitslag om het seizoen mee te starten.

Deventer

De tweede wedstrijd is een compleet andere dan de week ervoor. Het regent aanvallen. Lianne probeert het ook, moet even herstellen, en dan lijkt een grote groep te ontsnappen. Het peloton zit in de gevarenzone en geen van onze rijdsters rijdt bij de kopgroep… Dominique voelt zich sterk en rijdt in haar eentje het gat dicht. Door haar kunnen onze meiden weer aansluiten en weer meedoen met de wedstrijd. Een super teamprestatie dus! Floor weet dit goed te benutten en sprint voor ons naar plek 7!! De eerste top 10 notering is binnen!

 

Utrecht

In Utrecht zien we een snelle wedstrijd met veel aanvalspogingen. Lianne en Dominique doen ook hun best te ontsnappen maar helaas zonder succes. In de pittige finale sprint Simone naar de 23e plek

Heerenveen

De wedstrijden in Thialf zijn geliefd en gevreesd. Het ijs is er natuurlijk supersnel, de bochten erg krap en binnen is het flink aanpoten voor meiden die gewend zijn buiten te schaatsen.

Onze meiden missen helaas de kopgroep, en ondanks alle support langs de kant weten we er deze keer geen topnotering uit te slepen.

Haarlem

Een snelle wedstrijd op goed ijs, helaas zonder Floor deze keer. Dominique rijdt weer attent en sluit de gaten, Simone sprint weer naar de punten en wordt 17e. De andere meiden binnen de eerste 40 dus punten voor de ploeg

 

Op naar de Trachitol 4-daagse deze week!

Reacties uitgeschakeld voor De eerste wedstrijden