Trachitol Trophy

Dag 1: Breda

Donderdag 23 november was het zover, de start van de vierdaagse onder de naam TRACHITOL TROPHY. Iets waar wij als dames al weken naar uit keken, vier dagen knallen!
De eerste wedstrijd werd verreden op de thuisbaan van Floor en Dominique, Breda.
Deze avond stonden er maar 60 rondjes op het programma, 20 rondjes minder dan normaal.
Om 19.10 luidde het startschot en de dames waren vertrokken. Het was een snelle wedstrijd met veel uitloop pogingen die maar niet wilden slagen. Als snel waren de 60 rondjes voorbij en werd het een massasprint. Simone, Lianne en Dominique wisten zich goed staande te houden en wisten keurig te finishen. Floor wist helaas de finish niet te halen, maar waren al heel blij dat ze erbij was!

Floor loopt momenteel met een vervelende blessure aan haar lies, waardoor ze niet kan laten zien wat ze in haar heeft. Ondanks dat de wedstrijden door deze blessure lastig voor haar zijn, probeert ze ons zo goed mogelijk te ondersteunen en daar zijn wij heel blij mee!!

Dag 2: Utrecht

Vrijdag 24 november reisden de dames af naar Utrecht om zich klaar te maken voor dag 2.
Deze dag stonden er 70 rondjes op het programma. Na een goede warming-up waren de dames er klaar voor.
Het tempo lag vandaag iets lager en weer werd er veel aangevallen. De dames waren gedreven en probeerde een aantal keer mee te springen. Helaas slaagde geen één van deze pogingen erin om weg te blijven. Tegen het einde van de wedstrijd wist een groepje los te komen van het peloton, helaas zonder één van onze meiden. De kopgroep slaagde er niet in om een ronde te pakken waardoor voor beide groepen de bel voor de laatste ronden op 69 klonk. De dames reden een keurige sprint ondanks ze niet in de eerste groep zaten. Ook Floor wist vandaag te finishen en daar waren wij heel trots op!

Dag 3: Hoorn

Zaterdag 25 november stonden de dames aan de start op de thuisbaan van Simone.
Dag 3 werd verreden op de ijsbaan in Hoorn. Deze avond maken de dames zich op voor 80 rondjes. Om 19.00 luidde het startschot en de dames waren vertrokken. Vandaag lag het tempo weer hoog en waren er weer verschillende uitloop pogingen die er ook vandaag niet in slaagde om weg te blijven. De dames waren actief en lieten zich goed zien aan het thuispubliek van Simone.
De wedstrijd eindigde weer in een massasprint waarbij Simone, Lianne en Dominique weer keurig wisten te finishen.

Dag 4: Groningen

Zondag 26 november de dag van de waarheid. De finale dag stond op het programma en werd verreden in het verre noorden, namelijk in Groningen. Vandaag stonden er 100 rondjes op het programma met daarbij een live uitzending op NOS. Ondanks de stramme benen hadden de dames er weer zin in. Na een lekker bakkie koffie en een goede warming-up waren de dames er weer klaar voor. Vanaf de start was de strijd meteen begonnen. Het was een actieve wedstrijd waarbij veel werd aangevallen. Als snel ontstond er een kopgroep wat een rondje wist te pakken.

Lianne en Simone lieten zich goed zien, ondanks het missen van de kopgroep. Het was zwaar die laatste dag, maar onze diesels Lianne en Simone kwamen boven drijven en wisten een keurige finale dag te rijden!!
De dames waren na de koers moe maar voldaan en kijken tevreden terug op de afgelopen vier dagen.

Reacties uitgeschakeld voor Trachitol Trophy