Alternatieve Elfstedentocht Weissensee

Woensdag 29 Januari was de dag die al maanden met rood omcirkeld stond op de kalender bij onze dames. De Alternatieve Elfstedentocht Weissensee, 200 km. Al die uren op de fiets in regen en wind. Nu mochten de dames laten zien dat al dat afzien niet voor niets was geweest. Om 07.30 klonk het startschot in het donker op een mooie ijsvloer waar de gehele nacht aan gewerkt was. Lianne had er zin in en was al vroeg in de aanval en gooide de beuk erin. De overige dames reden ontspannen en gecontroleerd in het midden van het peloton. De eerste uren is het belangrijk dat de dames goed eten en drinken.  Puddingbroodjes, bananen, cake, pannenkoeken reepjes van alles werd er op de bidon geplakt. Lianne was er klaar mee in het peloton en ging na 50 km op avontuur. Eerst alleen, daarna met een groepje en uiteindelijk werd de kopgroep bereikt. Het ideale scenario zodat onze dames in het peloton niets hoefden te doen en de ploegen die de slag hadden gemist moesten in de achtervolging. Inmiddels was de voorsprong na 120 km meer dan 5 minuten op het peloton. Toch stond het peloton ook niet stil en aan de achterkant stond de deur open. Clarissa moest na 125 km de koers verlaten omdat doorgaan met zulke rugklachten niet verantwoord is. Na ongeveer 150 km lijkt het peloton de vluchters snel te gaan inrekenen maar uiteindelijk zat de winnaar in de voorste groep. Britt en Floor zaten inmiddels goed voorin het nog overgebleven kleine peloton. Lianne streed voor de top 10 en voelde de krachten wegvloeien. Helaas werd ze in de laatste ronde ingelopen maar op karakter pikte ze weer aan. Inmiddels had Floor met een fikse inspanning Britt weer terug gebracht toen het peloton in stukken uiteen viel. De vluchters bleven vooruit en de overwinning ging verrassend naar van Ramshorst voor Engbers en Wagemaker. Het peloton mocht gaan sprinten om plaats 7. Helaas kreeg Lianne niet de beloning voor haar beestachtige optreden en werd 1200 meter voor de finish van achter omver gereden door een andere rijdster. Floor trok de sprint aan voor Britt en maakte er een gruwelijke lange sprint van. Met de boog van de laatste kilometer zette Floor zich op kop en trok het peloton uit elkaar. Wat een kracht en power zat daarachter. Britt werd mooi gelanceerd en bekroonde haar sterke rijden van dit seizoen met een mooie top 10 klassering in de zwaarste wedstrijd van het seizoen met plaats 9. Floor was zo sterk dat ze ook nog mee sprintte en op een prachtige 12e plaats over de streep kwam. Lianne kwam als 26e over de streep en nadat de teleurstelling van haar val verwerkt was werden deze mooie resultaten als team gevierd..

Wat zijn we trots op onze meiden: 1x top 10, 5x top 20, 1x 1e Beloften Dame, 1x 3e Belofte Dame, 1x 2e Dagploegenklassement Alternatieve Elfstedentocht, 1x 3e Dagploegenklassement Grandprix 2 en we zijn als ploeg gestegen naar de 8e plaats in het Algemeen Ploegenklassement.

Wij zijn supertrots op onze dames: Floor, Lianne, Daniëlle, Clarissa en Britt. Ploegleider Nick, verzorger/kok Johnny, fysiotherapeut Ilse, teammanager Twan en onze trouwe helpers Hans, Arjan, Marc en chef pannenkoeken, ons talent Sanne.