KPN Marathon Cup 1 Amsterdam: De kop is er af!

Beloftendivisie

Om 18.30 klonk in Amsterdam het startschot voor de Beloften Dames. Het was goed om te zien dat onze meiden actief meereden en zich goed lieten zien. Fransiene was in de openingsfase goed voorin te vinden. Daniëlle moest even wennen aan het rijden in zo’n groot peloton maar was al snel voorin te vinden. Helaas kwam ze daarbij in het gedrang ten val en kon de aansluiting niet meer maken. Sanne was inmiddels ook op stoom en reed mee alsof ze nooit anders heeft gedaan. Nadat een kopgroep van 10 ging strijden om de overwinning probeerde Fransiene met nog 2.5 ronden te gaan in een alles of niets poging het peloton voor te blijven. Helaas was het een halve ronde te ver. Fransiene en Sanne kwamen  moegestreden als 47e en 48e over de streep.

Topdivisie

Onze meiden waren erg bedrijvig in de openingsfase en vooral Britt en Floor waren veelvuldig in de kop van het peloton te vinden. Lianne had ook al snel haar draai gevonden en het zag er goed uit wat de meiden lieten zien. Clarissa was verre van fit en wist op karakter en wilskracht de wedstrijd te volbrengen. Inmiddels hadden 3 rijdsters een ronde voorsprong te pakken en reed het peloton voor plaats 4. Het vele werk wat Britt en Floor tijdens de wedstrijd hadden verricht kostte hun heel veel kracht. In de finale brak dat hun beiden op. Lianne probeerde in de finale goed naar voren te komen en Britt en Floor te vinden voor de eindsprint. Helaas werd ze daarbij hard onderuit gereden en kwam ten val. Britt reed met haar laatste krachten naar een verdienstelijke 28e plaats en Floor kwam volledig leeg gereden als 38e over de streep. Clarissa klasseerde zich als 47e en Lianne wist naar haar val toch nog als 53e over de streep te komen.

Nu op naar volgende week. Dan zal de Topdivisie van start gaan in Den Haag en de Beloften rijden bij de Regio Zuid in Eindhoven.