Grand Prix 6 Finale Lulea Zweden

Afgelopen zondag stond de Finale van de Grand Prix Natuurijs op het programma de Sea Ice Classic over 100km. Ons plan was om ons nog 1x te laten zien en om in schaatstermen te spreken Te Sterven in het Harnas. Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van 13 dames waarbij namens Rekenservice – VGR Britt en Clarissa aanwezig waren. Floor zat in het peloton en Lianne vormde een groepje achter het peloton. Voorin lag het tempo enorm hoog en 1 voor 1 vielen de rijdsters terug in het peloton. Clarissa had het daarna enorm zwaar en moest ook het peloton laten gaan. Britt moest vanwege kramp in haar schenen die ontstond door het ontlasten van haar fikse blessure uiteindelijk ook de koplopers laten gaan. Inmiddels ontstond er een klein groepje waarbij Floor en Clarissa elkaar gevonden hadden. Britt reed achter het peloton met een metgezel. Britt verbeet de pijn en kwam uiteindelijk op een verdienstelijke 25e plaats over de streep. Clarissa klasseerde zich als 28e. En ondanks de pijn en ellende kon Floor helaas de wedstrijd niet volbrengen en werd niet geklasseerd(wat onterecht was) maar wie Floor in de tent zag zitten begreep ook wat het motto Sterven in het harnas is. Lianne had eerder de wedstrijd verlaten.

Eindstand Grand Prix Natuurijs:

21 Floor 24 punten

25 Britt 12 punten

30 Lianne 8 punten

32 Clarissa 7 punten

In het Ploegenklassement verloren we 2 plaatsjes en staan nipt 11e met de Finale in Leeuwarden nog voor de boeg. En zullen alles er aan doen om de felbegeerde 10e plaats te bemachtigen.

We hebben laten zien dat we op natuurijs een aardig woordje meespreken maar het geluk was niet aan onze zijde en het kwartje viel soms net verkeerd. Toch zijn wij trots op onze rijdsters, begeleiders, sponsoren, suppliers en supporters dat ze dit seizoen het team Rekenservice – VGR mochten vertegenwoordigen.