KPN Marathon Cup 3 Deventer: slijtageslag op De Scheg

Als eerste mochten de Beloften van start in wederom een groot peloton. Het was mooi om te zien hoe onze 3 meiden in korte tijd al als een echt team rijden. Sanne beweegt zich door het peloton alsof ze het al jaren doet en ook Daniëlle en Fransiene voelen zich steeds beter thuis. Het werd een een levendige wedstrijd met vele kopgroepen maar uiteindelijk bleef alles samen. Fransiene kwam helaas ten val en Daniëlle pakte met een 20e plaats haar eerste puntje. Sanne werd verdienstelijk 32e.

In de Topdivisie werd het een wedstrijd waar nog lang over gesproken zou worden. Het werd een groot slagveld. Allereerst wisten 38e vrouwen het peloton op een ronde te zetten die daarmee uit koers moesten. Clarissa reed sterk en echt in dienst van de ploeg en met een slimme actie zorgde ze er voor dat Britt de jump nog kon maken naar de 1e groep. Floor had even daarvoor al met een sterke actie de sprong gemaakt en Lianne voerde een sterk staaltje op om de sprong nog te maken toen het eigenlijk niet meer kon maar het lukte haar wel. Britt kwam helaas terwijl ze super reed hard in aanvaring met de boarding en verloor daardoor haar plaats in de groep. In de finale viel ook deze groep nog uit elkaar en wisten 15 dames de overige rijdsters nog op 1 ronde te zetten. In de sprint om de 16e plaats kwam Lianne die houdt van zware koersen en bikkelen als 26e over de streep en alleskunner Floor als 29e. Het werd vandaag niet een grote uitslag maar super om te zien hoe we rijden als team en de resultaten komen vanzelf want met de vorm en de conditie zit het wel goed.

Volgende week de 4e wedstrijd om de KPN Cup in Heerenveen voor de Topdivisie. Fransiene en Sanne rijden de marathon voor de Regio Zuid in Breda en Daniëlle gaat van start op de 3000 meter bij de Residentie Cup in Den Haag wat geldt als kwalificatie voor het NK.