KPN Marathon Cup 4 Heerenveen en Regio Competitie Zuid

Zaterdag stond de wedstrijd op het supersnelle ijs van Heerenveen op het programma. Een wedstrijd waar heel veel rijdsters altijd tegenop zien. Vorig jaar wisten maar 16 dames de wedstrijd te volbrengen. De openingsfase was daarom ook wat rustiger als normaal met die gedachten in het achterhoofd. Onze dames reden erg attent en waren veel voorin te vinden.  Britt voelde zich erg sterk en reed telkens bij de voorste 10. Floor beukte en sleurde als vanouds en Clarissa en Lianne reden ook heel makkelijk mee. In de finale reden de dames in dienst van Britt en Floor verdedigde de positie van Britt met hand en tand. Het werd uiteindelijk een sprint met duwen, trekken, boksen alles kwam voorbij. Uiteindelijk wist Britt een ijzersterke wedstrijd met een mooie 14e plaats, Lianne kwam tot plaats 36 voor Clarissa en Floor op de plaatsen 47 en 57. Over de wedstrijd kunnen we tevreden zijn! Hebben ons veel getoond en super als ploeg gereden.

In Breda stonden Sanne en Fransiene aan de start bij de Regio Competitie Zuid. In een wedstrijd waarbij de dames samen rijden met de Heren C1/C2 en Masters moesten onze dames flink aan de bak. Deze wedstrijd met aan de start diverse landelijke oud A-rijders was een ware veldslag. Nadat de rook was opgetrokken zaten Fransiene en Sanne nog in het peloton. Onze meiden kwamen dan ook keurig als 2e en 3e dame over de streep net voor onze ploegenvertegenwoordiger Twan van Heel.

Volgende week gaan onze meiden van start in Haarlem. De Beloften starten om 17.00 gevolgd door de Topdivisie om 19.15 uur.

Foto Ben van Trierum