KPN Marathon Cup 8 Breda en Beloftendivisie

Dames tonen zich aan thuispubliek in Breda

De 8e wedstrijd om de KPN Cup werd verreden op onze thuisbaan in Breda, 5 van de 7 rijdsters trainen en hebben het schaatsen geleerd in Breda. Ook de gehele begeleidingsstaf is veelal en wekelijks in Breda te vinden.
Beloften Divisie
Onze talenten stonden toch een beetje gespannen aan het vertrek. Vele sponsoren, familieleden en bekenden stonden in grote aantallen langs de baan. Vanuit het vertrek trok Daniëlle ten aanval en was veelvuldig bij de voorste te vinden. Toen het peloton even stil viel voerde Fransiene met in haar kielzog Sanne het tempo op en reden ze zo hard dat ze  het peloton gewoon los wisten te rijden. Toch kregen ze niet echt de ruimte en alles kwam weer samen. In de finale wisten de dames zich goed staande te houden en elkaar goed te vinden. In de eindsprint om de overwinning reden onze meiden naar een mooie uitslag. Daniëlle pakte plaats 12 voor Sanne en Fransiene op de plaatsen 19 en 20. In het Dagploegenklassement wist men een nette 3e plaats te behalen. In het Algemeen Ploegenklassement wisten we op te klimmen naar plaats 9.
Top Divisie
Ook in de Topdivisie stonden we volledig aan het vertrek. In de openingsfase liet Lianne zien dan ze wekelijks grote stappen maakt en wist een aantal aanvallen goed te pareren. Als Lianne een keer oversloeg nam Britt de taken over en reed ze de gaten dicht of maakte de sprong naar de kopgroep. Net op het moment dat Floor haar eigen wilde testen kwamen er voor haar een aantal rijdsters ten val en Floor kon hun niet meer ontwijken en kon naar haar val de aansluiting niet meer maken. Vlak daarna gingen 9 dames op avontuur en wist Britt net niet de sprong te maken. De 9 vooraan wisten niet veel later ook hun verdiende ronde voorsprong te pakken. In de sprint van peloton wist Britt nog een nette 20e plaats te behalen en pakte weer een puntje voor het klassement. Clarissa maakte weer een stapje en klasseerde zich als 30e voor Lianne op plaats 35. Door deze uitslagen werd de 10e plaats in het Algemeen Ploegenklassement werd de 10e plaats mooi verdedigd.
Al met al mogen we tevreden zijn dat we ons goed hebben kunnen tonen aan al onze supporters in Breda. Was ook mooi om te zien dat vele sponsoren zoals Regio Advies Groep Dussen met 30 klanten, VGR, CJ Orchids, Buijs Flowers, van Heel Aardbeien, de Vos Montage , Peer Racefietsen, Poeliersbedrijf van Hemert en Sport 2000 Stehmann te mogen begroeten en spreken langs de baan. Ook het eerbetoon aan onze trainer Louis Lankhaar was indrukwekkend. Een ijzige minuut stilte en onze dames reden met rouwbanden om Louis te herdenken en te bedanken voor alles.
Volgende Halte NK Marathon 1 Januari 2020 in Enschede.

 

Foto: De Flitskabouter ( Michel Pichot du Plessis)