Terug van de Weissensee

Wisseling van de wacht
Een aantal weken geleden heeft Dominique de keuze gemaakt om na 7 jaren te stoppen met het marathonschaatsen. De plaats van Dominique zal worden ingenomen door Britt Tjalma (30jr, Groningen).
Verder loopt Simone al een poos met een vervelende heupblessure, haar herstel is nog onzeker omdat de diagnose en dus het behandelplan nog niet duidelijk is. In overleg met Simone is ervoor gekozen om een stapje terug te doen naar de regio als invalrijdster. Waar mogelijk krijgt ze de kans op in te vallen in de Topdivisie. Uiteraard hopen we op een snel herstel.

Weissensee
Het eerste deel van de natuurijs periode is alweer voorbij. Er zijn op de Weissensee 4 wedstrijden verreden.

Grandprix 1 – AKM

Afgelopen zondag arriveerden we op de Weissensee, vandaag stond de eerste wedstrijd op het programma! Om 10 uur klonk het startschot voor het AKM over 60km. Op het parcours van 5km reden we onze rondjes, het ijs lag er goed bij.
We reden een attente en aanvallende wedstrijd. Afwisselend reden we voorin en sprongen we met de verschillende kopgroepjes mee. Lianne demarreerde enkele keren, helaas slaagde er geen enkele groep in om weg te blijven uit het peloton. Dominique en Floor positioneerde zich voorin voor de massasprint. De goede wedstrijd werd beloond met een 8e plek!

ONK Natuurijs

Gisteren stond de tweede wedstrijd op het programma en niet zomaar een wedstrijd, maar het ONK. Tijdens deze wedstrijd moesten de dames 100km afleggen op een rondje van 10km. Het was een vreemde wedstrijd. Vanaf de start ontstond er al een kopgroep, waar ook Floor naar toe probeerde te rijden. Helaas was het gat al zo groot dat deze poging niet slaagde. Het verloop van de wedstrijd was onrustig waarbij de vroege kopgroep uiteindelijk alsnog werd terug gehaald. Bij het terug halen van de kopgroep veranderde alles in het peloton. Er ontstond een nieuwe kopgroep en ook het peloton brak waardoor er uiteindelijk drie groepen in het rond reden. Dominique wist zich staande te houden in het peloton en Lianne reed sterk in het groepje daarachter.

Grandprix 2 – 40 km

Gisteren stond de KPN Grandprix 2 over 40 km op het programma. Het waren 8 rondes van een 5 km lus. Er was die nacht pittig sneeuw gevallen waardoor de omstandigheden wat zwaarder waren. Van start af ging de koers hard, Dominique en Floor zaten goed van voren waardoor ze de vele vluchtpogingen onder controle hadden maar er kwam geen kopgroep weg! Hierdoor brak het peloton op een gegeven moment. Lianne wist de laatste ronde nog goed naar voren te komen en probeerde om weg te rijden, maar het peloton kwam voor de finish er overheen met Floor die in de massasprint finishte.
Op naar morgen de 200 km!

Grand Prix 3 – Alternatieve Elfstedentocht

Met 200 wedstrijdkilometers in de benen, stonden we gisteren aan de start van de AEW. Waar de een uit kan kijken naar deze wedstrijd, ziet de ander er tegenop. In het donker vertrokken de meiden naar het ijs. Vlak na zonsopkomst, om half 8, klonk het startschot voor de wedstrijd over 200km. Het was koud bij vertrek en het peloton liet al snel de vroege kopgroep vertrekken. Dominique, Lianne en Floor bleven rustig in het peloton zitten en hielden zich vooral bezig met voldoende eten en drinken. Het peloton hield zich lange tijd rustig, ondertussen vormde zich een tweede kopgroep met meer gevestigde namen. Na 150km kwam het peloton in actie. Helaas hebben wij de wedstrijd moeten staken vanwege de kou en fysieke ongemakken.