Trachitol Trophy: Hoorn en Groningen

Dag 3: Slagveld in Hoorn

Om 17.00 uur stond de Finale van de 2 daagse voor Beloften op het programma. Onze jonge kanjers vlogen er weer als vanouds in en waren veel voorin te vinden. Er ontstond een kansrijke kopgroep waarbij Fransiene en Sanne samen de oversteek maakte. Helaas lukte het net niet en werden ze weer ingelopen. Vlak daarna enkele valpartijen waarbij ook Fransiene ten val kwam. Helaas daarna ook een neutralisatie met daardoor een herstart. Daniëlle zocht haar plaatsje voorin op en voerde de laatste 3 ronden het tempo enorm op en reed naar een schitterende 9e plaats en Sanne op haar tandvlees naar plaats 33. In het eindklassement eindigde Danielle op een mooie 7e plaats en Sanne op plaats 28.

In de Top Divisie was het een enorme zware koers. De achterdeur stond gelijk open en de ene na de andere rijdster moest de koers verlaten. Lianne had hele goede benen en reed in 1 keer door naar de kopgroep. Het tempo lag enorm hoog maar toch werden ze ingerekend. Gelijk daarna gingen 28 dames op avontuur en de samenwerking was uitstekend. Floor wist te overleven en was 1 van de 28 rijdsters die het peloton op een ronde wisten te zetten. Daardoor moesten de andere rijdsters de wedstrijd verlaten. Floor verbeet de pijn en knokte zich naar de 27e plaats. Keurig gereden en op naar de finale in Groningen.

Dag 4: Finale in Groningen

 

Zondagmiddag de finale over 100 ronden. Het is maar 20 rondjes meer dan normaal maar veel rijdsters zien er wel tegenop. De meiden van Rekenservice – VGR niet, die keken er juist naar uit. Lianne was zeer gretig en maakte diverse malen deel uit van de kopgroep. Ze voelde zich zo sterk dat ze ook maar even de 2e sprintserie overduidelijk op haar naam wist te brengen. Clarissa en Floor zaten ook lekker in de wedstrijd maar toch koste fysieke ongemakken Floor de wedstrijd. In een flink uitgedund peloton wist Lianne voor het eerst op het hoogste niveau een top 20 plaats te behalen op kunstijs. Ze pakte een keurige 18e plaats na een dijk van een wedstrijd. Clarissa reed ook weer heerlijk mee en kwam als 30e over de streep. Onze jonge leden van de fanclub vonden het geweldig en dat gaf onze meiden ook enorme steun.

In het Eindklassement van de Trachitol Vierdaagse eindigde Floor netjes op plaats 30 en Lianne op plaats 32. In het Sprintklassement vonden we Lianne terug op een mooie 9e!!!! plaats. Deze vierdaagse hebben we als team weer flinke stappen gemaakt en zijn we ook gestegen naar de 10e plaats in het Ploegenklassement. Namens de rijdsters en begeleiders willen we ook alle supporters van ons team bedanken die ons de afgelopen dagen hebben gesteund langs de baan.

De komende week zal Lianne op woensdag van start gaan bij het GK NH/U. Op zaterdag staat er voor Floor, Fransiene en Sanne het GK NBR/LIM/ZLD op het programma. Daniëlle mag zich op zondag in Groningen proberen te plaatsen voor het NK 3000m voor B junioren. Britt en Clarissa gaan lekker uren maken op de fiets en zaterdag 7 December staan zowel de Beloften als de Top Divisie weer aan de start in Alkmaar.