Voorbeschouwing seizoen 2019-2020

Het seizoen 2019/2020 staat bijna op het punt van beginnen. Dat betekent dat de competitie weer van start gaat met de openingswedstrijd in Amsterdam. Onze dames zijn alweer volop in training vanaf april om weer fit en nog sterker aan het seizoen te beginnen. Inmiddels hebben ze weer vele kilometers gemaakt op de fiets, atb , skeelers en ook de eerste ijs uren hebben ze al weer in de benen.

Wat is er verandert aan het team ten opzichte van het vorige seizoen. Het eerste wat opvalt is dat we dit jaar zowel met een team in de Top Divisie als in de Beloften Divisie zullen uitkomen. Ook is er naast de vertrouwde hoofdsponsoren Rekenservice en VGR er met Regio Advies Groep Dussen een nieuwe enthousiaste hoofdsponsor bij gekomen. In het Top Divisie team zien we de vertrouwde namen terug van Floor Peters en Lianne Burger . Nieuw dit jaar zijn Clarissa van Maaren en Britt Tjalma die de plaats innemen van de gestopte Dominique van der Stelt en Simone Warmerdam. Ook dit jaar staat het team weer onder leiding van Nick Uithoven die wordt geassisteerd door Johnny Verbeek die de rol van verzorger/assistent ploegleider op zich zal nemen. Ilse Uithoven fungeert als fysiotherapeut en Twan van Heel neemt de taken over van Suzanne Mulder als ploegenvertegenwoordiger.

Het is super mooi dat we ook met een Beloften team gaan deelnemen aan de Beloften competitie. In dit team zijn 3 gretige meiden opgenomen die allemaal uit de Bommelerwaard komen en veelal gezamenlijk kunnen trainen met Floor en Clarissa. Fransiene van Eck is de dame met de meeste ervaring en heeft al 2 seizoenen deelgenomen aan de regiotop. Het mooie is dat ook twee 16 jarige talenten de uitdaging aangaan en de stap maken. Sanne van Heel heeft vorig jaar al wat geroken aan het rijden op landelijk niveau en zal nu de gehele competitie rijden. Danielle heeft inmiddels ook de smaak te pakken en combineert het rijden op de marathon met het langebanen bij het Gewest Nbr/Lim/Zld.

Wat kunnen we verwachten dit seizoen: We willen ons als ploeg goed en veelvuldig tonen aan het publiek, meedoen voor mooie resultaten en de kunstijs vierdaagse en het natuurijs in Oostenrijk en Zweden zijn de wedstrijden waar we als ploeg echt voor willen gaan. Natuurlijk bij eventueel Nederlands natuurijs zal het kriebelen en gaan we voor mooie resultaten. Onze meiden willen graag als team presteren en het beste bij elkaar naar boven halen. Ze zullen dan ook met trots de sponsoren uitdragen en er alles aan doen om mooie resultaten neer te zetten.